Panorama Aalsmeer, feest van herkenning

 

panorama aalsmeer 2

Met Panorama Aalsmeer is de Kunstploeg samen met deelnemers op zoek gegaan naar belangrijke en betekenisvolle plekken in Aalsmeer.

De Kunstploeg heeft die individuele bijdragen, verhalen en de verbeelding ervan, samengevoegd in ‘Panorama Aalsmeer’, in de oude romantische boomgaard aan de Uiterweg, al jaren het thuishonk van de Kunstploeg.

panorama aalsmeer 4Alle deelnemers, 96 in getal, kregen de opdracht om op één A4tje een gedicht en een schilderij, foto, collage of tekening te maken over die ene waardevolle plek. In principe mocht alles groot of klein, zolang die plek maar iets speciaal had voor de maker die dat ook nog eens een keer moest willen delen. Samengevoegd in het ‘Panorama’ heeft dit een veelzeggend en nieuw en verrassend perspectief op Aalsmeer opgeleverd. Een typisch community kunstwerk van de Kunstploeg.

 kruiwagenpanorama aalsmeer 1panorama aalsmeer 5panorama aalsmeer 3

Karin Borgman en Femke Kempkes

 • Stemmen over de Toekomst (2022)

  Stemmen over de Toekomst (2022)

  De stemmen waren voor het eerst door publiek te beluisteren tijdens de Kunstroute van 2022 in een speciaal daartoe gebouwde ‘black box’ of Cloud waarin zich twee performance artiesten bewogen.

  Lees meer ...

 • Tijdreizen (2012)

  Tijdreizen (2012)

  Project uit 2012. Een interdisciplinair kunstproject voor 80 plussers en 10 jarigen samen. Het doel van het project was om kinderen en ouderen samen te laten dansen, schilderen, zingen en schrijven. Generaties die elkaar in het dagelijkse leven nauwelijks meer tegen komen. Onder begeleiding van ....

  Lees meer ...