Een Selfie van Aalsmeer

kunstploeg selfie portretteb bos

Schilderen en schrijven werden in dit poëtische project verenigd. Meer dan 225 deelnemers hebben de moeite genomen een zwart/wit portret van zichzelf te maken en de zin de begint met “Ik ben”af te schrijven. De resultaten bleken verrassend en ontroerend.

De jongste deelnemer was 8 en de oudste is 88. Al deze doekje van 30 bij 40 cm zijn gepresenteerd in een groot gezamenlijk kunstwerk, Het Selfie van Aalsmeer, in de oude boomgaard bij het atelier van Karin Borgman. Deelnemers aan dit project van de Kunstploeg kwamen van basisscholen, ouderenzorginstanties, gehandicaptenorganisaties en van amateur en professionele kunstenaars, de zogedoopte Vrije Schilders. De kwaliteit van de werkstukken is daarbij soms verrassend hoog.

11745953 1520004074914953 930043464029924640 nHet finale kunstwerk bestond uit drie onderdelen:

 • een serie van 250 geschilderde zelfportretten in zwart/wit van 30 bij 40
 • één serie zinnen op een briefkaart. De zin begint met: "Ik ben..................".
 • de schilderijen en teksten worden op bamboestokken door de boomgaard heen geplaatst

Voor het vervaardigen waren maar een paar spelregels, heb plezier en schilder alleen het eigen hoofd in zwart wit. Verder was en is alles toegestaan van aangezicht tot profiel, van onder naar neus en kin of van boven naar beginnende kaalheid. Zolang het maar het eigen hoofd was. Het project trok zo’n 1000 bezoekers.

Groeps-selfie 

 

aan de selfiekunstploeg selfie droste effect

 

kunstploeg selfie gemeentehuis aalsmeer

 • Groeien tot in de hemel (2018)

  Groeien tot in de hemel (2018)

  Aalsmeerders zijn nooit bang geweest om iets in potten te stoppen. De Kunstploeg wil met dit allernieuwste project voor de Kunstroute ‘Groeien tot in de hemel’, een verbinding leggen tussen een belangrijk stuk Aalsmeers cultureel erfgoed namelijk dat van de tuinbouw en de kunst. Daarbij mogen de bomen wat De Kunstploeg betreft bij wijze van spreken tot in de hemel groeien... Doe mee!

  Lees meer ...

 • Aan Tafel (2016)

  Aan Tafel (2016)

  Aan Tafel met... is een project uit 2016. Rechthoekig of rond, aan tafel wordt gegeten, gedronken, gelachen en gehuild. De Kunstploeg wil hier met dit project op inhaken. Eten en voedsel inspireren kunstenaars niet voor niets al eeuwen. Dit was de inspiratie voor het jongste project van De Kunstploeg: Aan Tafel met... 

  Lees meer ...