Een Selfie van Aalsmeer

kunstploeg selfie portretteb bos

Schilderen en schrijven werden in dit poëtische project verenigd. Meer dan 225 deelnemers hebben de moeite genomen een zwart/wit portret van zichzelf te maken en de zin de begint met “Ik ben”af te schrijven. De resultaten bleken verrassend en ontroerend.

De jongste deelnemer was 8 en de oudste is 88. Al deze doekje van 30 bij 40 cm zijn gepresenteerd in een groot gezamenlijk kunstwerk, Het Selfie van Aalsmeer, in de oude boomgaard bij het atelier van Karin Borgman. Deelnemers aan dit project van de Kunstploeg kwamen van basisscholen, ouderenzorginstanties, gehandicaptenorganisaties en van amateur en professionele kunstenaars, de zogedoopte Vrije Schilders. De kwaliteit van de werkstukken is daarbij soms verrassend hoog.

11745953 1520004074914953 930043464029924640 nHet finale kunstwerk bestond uit drie onderdelen:

 • een serie van 250 geschilderde zelfportretten in zwart/wit van 30 bij 40
 • één serie zinnen op een briefkaart. De zin begint met: "Ik ben..................".
 • de schilderijen en teksten worden op bamboestokken door de boomgaard heen geplaatst

Voor het vervaardigen waren maar een paar spelregels, heb plezier en schilder alleen het eigen hoofd in zwart wit. Verder was en is alles toegestaan van aangezicht tot profiel, van onder naar neus en kin of van boven naar beginnende kaalheid. Zolang het maar het eigen hoofd was. Het project trok zo’n 1000 bezoekers.

Groeps-selfie 

 

aan de selfiekunstploeg selfie droste effect

 

kunstploeg selfie gemeentehuis aalsmeer

 • Panorama Aalsmeer (2019)

  Panorama Aalsmeer (2019)

  Met Panorama Aalsmeer is de Kunstploeg samen met deelnemers op zoek gegaan naar belangrijke en betekenisvolle plekken in Aalsmeer. De Kunstploeg heeft die individuele bijdragen, verhalen en de verbeelding ervan, samengevoegd in ‘Panorama Aalsmeer’,

  Lees meer ...

 • Tijdreizen (2012)

  Tijdreizen (2012)

  Project uit 2012. Een interdisciplinair kunstproject voor 80 plussers en 10 jarigen samen. Het doel van het project was om kinderen en ouderen samen te laten dansen, schilderen, zingen en schrijven. Generaties die elkaar in het dagelijkse leven nauwelijks meer tegen komen. Onder begeleiding van ....

  Lees meer ...