Het nieuwste community art project van de Kunstploeg 'Aan tafel met de Kunstploeg' meer dan geslaagd

Aan tafel, dat is waar het vaak gebeurt. Rechthoekig of rond, aan tafel wordt gegeten, gedronken, gelachen en gehuild. De Kunstploeg wil hier met dit project op inhaken. Eten en voedsel inspireren kunstenaars niet voor niets al eeuwen. Dit was de inspiratie voor het jongste project van De Kunstploeg: Aan Tafel met....

tafel3

Dat project is zonder meer geslaagd. Het leverde het 3e weekend van september 2016 ruim 250 ontroerende maar ook humoristische borden met lievelingseten op. Van de Berenhap tot aan exquise gerechten als zwarte spaghetti met garnalen tot en met ijs of enkele prachtige bordjes bonbons. Je kon het zo gek niet verzinnen of het was gemaakt. Al dan niet gelijkend, dik in de verf, abstract van alles door elkaar, maar stuk voor stuk uniek en de moeite meer dan waard. Allemaal met de hand gekleid en met liefde beschilderd. De lange tafel in de boomgaard bleek een fantastische smid om al deze verschillende borden met eten samen te smeden tot één vrolijk makend beeld. Het heeft een kunstwerk opgeleverd waarbij de verschillende niveaus en zeker ook de diversiteit in smaak elkaar versterkten. De smaak van Aalsmeer is zo zichtbaar gemaakt.

Het kunstwerk bestond uit drie onderdelen namelijk:

  • Een serie van 60 met damasten tafelkleden bedekte tafels
  • Meer dan 250 bordjes met lievelingseten
  • En daarbij het antwoord op de vraag met wie de deelnemer dat eten dan wilde delen

 Maaltijdenjongerenvriendinnen

 

  • Groeien tot in de hemel (2018)

    Groeien tot in de hemel (2018)

    Aalsmeerders zijn nooit bang geweest om iets in potten te stoppen. De Kunstploeg wil met dit allernieuwste project voor de Kunstroute ‘Groeien tot in de hemel’, een verbinding leggen tussen een belangrijk stuk Aalsmeers cultureel erfgoed namelijk dat van de tuinbouw en de kunst. Daarbij mogen de bomen wat De Kunstploeg betreft bij wijze van spreken tot in de hemel groeien... Doe mee!

    Lees meer ...