Het nieuwste community art project van de Kunstploeg 'Aan tafel met de Kunstploeg' meer dan geslaagd

Aan tafel, dat is waar het vaak gebeurt. Rechthoekig of rond, aan tafel wordt gegeten, gedronken, gelachen en gehuild. De Kunstploeg wil hier met dit project op inhaken. Eten en voedsel inspireren kunstenaars niet voor niets al eeuwen. Dit was de inspiratie voor het jongste project van De Kunstploeg: Aan Tafel met....

tafel3

Dat project is zonder meer geslaagd. Het leverde het 3e weekend van september 2016 ruim 250 ontroerende maar ook humoristische borden met lievelingseten op. Van de Berenhap tot aan exquise gerechten als zwarte spaghetti met garnalen tot en met ijs of enkele prachtige bordjes bonbons. Je kon het zo gek niet verzinnen of het was gemaakt. Al dan niet gelijkend, dik in de verf, abstract van alles door elkaar, maar stuk voor stuk uniek en de moeite meer dan waard. Allemaal met de hand gekleid en met liefde beschilderd. De lange tafel in de boomgaard bleek een fantastische smid om al deze verschillende borden met eten samen te smeden tot één vrolijk makend beeld. Het heeft een kunstwerk opgeleverd waarbij de verschillende niveaus en zeker ook de diversiteit in smaak elkaar versterkten. De smaak van Aalsmeer is zo zichtbaar gemaakt.

Het kunstwerk bestond uit drie onderdelen namelijk:

 • Een serie van 60 met damasten tafelkleden bedekte tafels
 • Meer dan 250 bordjes met lievelingseten
 • En daarbij het antwoord op de vraag met wie de deelnemer dat eten dan wilde delen

 Maaltijdenjongerenvriendinnen

 

 • Poëzie van het dorp (2019)

  Poëzie van het dorp (2019)

  Het project De Poëzie van het dorp is een community kunstwerk geweest in het centrum van Aalsmeer samen met Leerlingen van OBS Samen Een uit de groepen zes en zeven. Zij  brachten voor hen bijzondere en favoriete plekken van huis naar school in kaart en daar schreven ze een gedicht over.

  Lees meer ...

 • Veldboeket (2014)

  Veldboeket (2014)

  Project uit 2014. In dit project van de Kunstploeg ging het om het weggeven van bloemen of beter gezegd één bloem en wel in de vorm van één klein schilderij van 20 bij 20 cm. Circa 500 deelnemers in alle leeftijden hebben een bloem voor iemand geschilderd.

  Lees meer ...