De Poëzie van Oost

poezie oost eendenDe eerste Kinderkunstroute van Aalsmeer is georganiseerd door De Kunstploeg en gehouden in oud en nieuw Aalsmeer Oost.

75 Kinderen van obs De Zuid-ooster beschreven hiervoor de mooiste plekken van hun wijk. Uit 75 plekken werden er 15 gekozen. Over die 15 plekken zijn 15 gedichten en 15 tekeningen gemaakt die gebundeld zijn in het boekje De poëzie van Oost.

Deze bundel, het maken en samenstellen ervan, vormde de basis voor een speciale buurtdag waarop de kinderen van OBS Zuid Ooster hun kijk op de wijk in de wijk hebben gepresenteerd. Dat deden ze door voor zes locaties een speciaal kunstwerk te maken. Dat hebben ze gezamenlijk gedaan door performances(voordracht), bijzondere beelden, schilderijen en graffiti en muziek.poezie oost emmertrommelpoezie oost voordracht

Het doel van het project was om de afstand tussen de bewoners van het oude en nieuwe gedeelte van Aalsmeer Oost te verkleinen, om het contact met de buurt en haar bewoners te versterken en om de leerlingen van de school met een aantal kunstdisciplines in aanraking te brengen. De speciale buurtdag met schitterend weer trok zo’n 250 bezoekers uit nieuw en oud Oost. Het project name zeven weken in beslag.

poezie oost boomblaadjespoezie oost looprad

poezie_oost_muur poezie_oost_muziek

 • Stemmen over de Toekomst (2022)

  Stemmen over de Toekomst (2022)

  De stemmen waren voor het eerst door publiek te beluisteren tijdens de Kunstroute van 2022 in een speciaal daartoe gebouwde ‘black box’ of Cloud waarin zich twee performance artiesten bewogen.

  Lees meer ...

 • Gebreide Boomgaard (2013)

  Gebreide Boomgaard (2013)

  Project uit 2013. In een van de oudste boomgaarden van Aalsmeer was tijdens de Kunstroute van Aalsmeer het wildbrei-kunstwerk De Gebreide Boomgaard te bewonderen. Een boomgaard om vrolijk van te worden, zo bleek.

  Lees meer ...