Stemmen over de Toekomst (2021)

 

Stemmen over de Toekomst (2021) 1Het tiende project van De Kunstploeg heette ‘Stemmen over de Toekomst’. De basis voor het 1e deel van het project was een gedicht over de gevolgen van de coronacrisis. Heb je misschien spijt, ben je ongelukkig of pluk je juist de dag? En wat als alles nu anders blijft? Als het virus blijft?

Op deze vragen zocht De Kunstploeg een antwoord tijdens de Kunstroute van Aalsmeer in 2021.

Bezoekers kregen de kans om via een poëtische installatie bij de Kunstploeglocatie, hun woorden over de toekomst in te spreken via een speciaal telefoonnummer. Daarbij kregen de deelnemers theatrale begeleiding.

Stemmen over de Toekomst (2021) 2

De reacties zijn opgetekend en een jaar later samengevoegd met die van leerlingen van twee basisscholen. Zo’n 150 mensen namen de moeite een boodschap in te spreken.


Reactie van een bezoeker: “Teruglopend onder de bomen realiseer ik me de bijzonderheid van het gebeuren, het was zeer professioneel opgezet, zeer speels, verrassend en tegelijkertijd uitermate serieus. Als ik op mijn fiets stap maak ik een gebaar dat ik ook veel anderen zie maken: een opgestoken duim.”

Stemmen over de Toekomst (2021) 3 Stemmen over de Toekomst (2021) 5Stemmen over de Toekomst (2021) 4