Poëzie van het dorp

Poëzie in het dorp 1

Het project De Poëzie van het dorp is een community kunstwerk geweest in het centrum van Aalsmeer samen met Leerlingen van OBS Samen Een uit de groepen zes en zeven. Zij  brachten voor hen bijzondere en favoriete plekken van huis naar school in kaart en daar schreven ze een gedicht over. Dat werd een dichtbundel met daarin 12 gedichten en 12 tekeningen over de meest bijzondere plekken van de wijk, ‘De Poëzie van het dorp’. Kinderen hebben deze keuzes gemaakt. De bundel, vormde de basis voor De Kinderkunstroute op zaterdag 18 mei 2019  waarin de leerlingen hun kijk op het dorp hebben gepresenteerd.poëzie in het dorp 2

 

Dat deden ze door voor zes locaties een speciaal kunstwerk te maken. Dat hebben ze gezamenlijk gedaan door performances (voordracht), bijzondere beelden, grafiti en theater. Zo werd het op een zonnige zaterdag een mooie wandeling van anderhalf uur met zo’n 150 deelnemers. Een kinderkunstroute, de allereerste keer door het centrum van Aalsmeer met deelnemers en publiek uit de hele wijk.

poëzie in het dorp 3poëzie in het dorp 5poëzie in het dorp 4

Het project had onder meer tot doel om het  contact met de buurt en haar bewoners te versterken. Het project paste daarbij goed in de visie op kunsteducatie van de basisschool doordat de kinderen met allerlei kunstdisciplines in aanraking kwamen. Het resultaat komt voort uit ideeën en gedachten van de leerlingen. De Kunstploeg heeft daarbij geholpen met als uitgangspunt dat kinderen een andere kijk op de wijk kunnen hebben. Belangrijk voor kinderen zijn natuur, water, licht en groen en plastic zo bleek. De derde fase van het project moet een kunstwerk voor de wijk opleveren dat geïnspireerd is op het werk van de leerlingen voor deze Kunstroute.

 poëzie in het dorp 6poëzie in het dorp 7

 poëzie in het dorp 8poëzie in het dorp 9poëzie in het dorp 10

 poëzie in het dorp 11poëzie in het dorp 11poëzie in het dorp 13

poëzie in het dorp 14