De Poëzie van Oost

poezie oost eendenDe eerste Kinderkunstroute van Aalsmeer is georganiseerd door De Kunstploeg en gehouden in oud en nieuw Aalsmeer Oost.

75 Kinderen van obs De Zuid-ooster beschreven hiervoor de mooiste plekken van hun wijk. Uit 75 plekken werden er 15 gekozen. Over die 15 plekken zijn 15 gedichten en 15 tekeningen gemaakt die gebundeld zijn in het boekje De poëzie van Oost.

Deze bundel, het maken en samenstellen ervan, vormde de basis voor een speciale buurtdag waarop de kinderen van OBS Zuid Ooster hun kijk op de wijk in de wijk hebben gepresenteerd. Dat deden ze door voor zes locaties een speciaal kunstwerk te maken. Dat hebben ze gezamenlijk gedaan door performances(voordracht), bijzondere beelden, schilderijen en graffiti en muziek.poezie oost emmertrommelpoezie oost voordracht

Het doel van het project was om de afstand tussen de bewoners van het oude en nieuwe gedeelte van Aalsmeer Oost te verkleinen, om het contact met de buurt en haar bewoners te versterken en om de leerlingen van de school met een aantal kunstdisciplines in aanraking te brengen. De speciale buurtdag met schitterend weer trok zo’n 250 bezoekers uit nieuw en oud Oost. Het project name zeven weken in beslag.

poezie oost boomblaadjespoezie oost looprad

poezie_oost_muur poezie_oost_muziek