Poëzie in het dorp intro

Het project De Poëzie van het dorp is een community kunstwerk geweest in het centrum van Aalsmeer samen met Leerlingen van OBS Samen Een uit de groepen zes en zeven. Zij  brachten voor hen bijzondere en favoriete plekken van huis naar school in kaart en daar schreven ze een gedicht over.

Groeien tot in de hemel intro

De opdracht voor deelnemers was om hun droom te verbeelden door deze als het ware te laten groeien uit een aardewerk pot. De terracotta pot werd zo de drager van de verbeelding en de dromen van deelnemers. Het vertrekpunt was daarmee voor elke deelnemer precies hetzelfde.

Kunstkabouters project

De kabouter vormde de basis voor dit community kunstwerk van De Kunstploeg. Een uitdagend project dat veel stof tot discussie heeft opgeleverd over de vraag wat kunst nu eigenlijk is.

Aan-tafel project

Aan Tafel met... is een project uit 2016. Rechthoekig of rond, aan tafel wordt gegeten, gedronken, gelachen en gehuild. De Kunstploeg wil hier met dit project op inhaken. Eten en voedsel inspireren kunstenaars niet voor niets al eeuwen. Dit was de inspiratie voor het jongste project van De Kunstploeg: Aan Tafel met... 

Selfie project

Project uit 2015:  Schilderen en schrijven werden in dit poëtische project verenigd. Meer dan 225 deelnemers .....

Poezie oost project

Project uit 2015: De eerste Kinderkunstroute van Aalsmeer.  75 Kinderen van obs De Zuid-ooster beschreven hiervoor de mooiste plekken van hun wijk..... 

Veldboeket project

Project uit 2014. In dit project van de Kunstploeg ging het om het weggeven van bloemen of beter gezegd één bloem en wel in de vorm van één klein schilderij van 20 bij 20 cm. Circa 500 deelnemers in alle leeftijden hebben een bloem voor iemand geschilderd.

Gebreide boomgaard project

Project uit 2013. In een van de oudste boomgaarden van Aalsmeer was tijdens de Kunstroute van Aalsmeer het wildbrei-kunstwerk De Gebreide Boomgaard te bewonderen. Een boomgaard om vrolijk van te worden, zo bleek.

Tijdreizen project

Project uit 2012. Een interdisciplinair kunstproject voor 80 plussers en 10 jarigen samen. Het doel van het project was om kinderen en ouderen samen te laten dansen, schilderen, zingen en schrijven. Generaties die elkaar in het dagelijkse leven nauwelijks meer tegen komen. Onder begeleiding van ....