Kunst, kitsch en kabouters nieuwste Kunstploegproject voor Kunstroute

De Kunstploeg is van plan om met dit nieuwste community kunstproject voor de Kunstroute van Aalsmeer een verbinding te leggen tussen de kabouter en de opvattingen over wat kunst is. De kabouter wordt in dit project als het ware de drager van de verbeelding van deelnemers. De kabouter is cultureel erfgoed en dat is tot op de dag van vandaag te zien in tuincentra en in voor- en achtertuinen. Voor De Kunstploeg is de kabouter echter de basis voor een nieuw communitykunstwerk tijdens de Kunstroute. Een uitdagend nieuw en leuk project dat veel stof tot discussie zal opleveren over de vraag wat kunst nu eigenlijk is.

De Kunstploeg gaat deelnemers vragen om of een brommerige kabouter of een wat naïeve kabouter om te vormen tot een kunstwerk. Deelnemers krijgen daartoe de opdracht om de kabouter te bewerken in de stijl van een door de deelnemers geliefd schilderij, patroon, verenkleed, woorden, tatoeages, Aboriginalmotief, traditioneel Afrikaans ,foto’s enz. Onderliggende vraag is natuurlijk waarom juist deze kabouter met deze looks op de wereld is? In principe mag alles zolang het maar niet gaat over de broek en de traditionele puntmuts van de kabouter. Het enige dat vast staat is de vorm van het kabouterbeeld dat deelnemers meekrijgen en de oude volksverhalen die op miraculeuze wijze bij ons allemaal in ons onderbewustzijn liggen opgeslagen.

Het project start voor individuele deelnemers al voor de zomer zodat er mooi de tijd is om desnoods met de kabouter op vakantie te gaan. Natuurlijk zijn vriendengroepen ook welkom voor workshops in de ateliers van Femke Kempkes en Karin Borgman. Daarnaast hoopt de Kunstploeg weer op grote diversiteit aan deelnemers zodat in het uiteindelijk kunstwerk tegelijkertijd de samenleving weerspiegeld is zoals wij die kennen in Aalsmeer. Het project is onder meer mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer en door de Rabobank. Individuele deelnemers dragen ook bij, tien euro, waardoor de deelname van scholen, gehandicaptencentra en zorgcentra beter mogelijk wordt. De Kunstploeg hoopt op deelnemers van alle leeftijden tussen de 8 en de 88 jaar. De eerste ophaaldag is op zaterdag 1 juli tussen 14.00 en 16.00 uur bij het atelier van Karin Borgman, Uiterweg 185. Aanmelden voor dit project kan via e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Verder is De Kunstploeg te volgen op www.DeKunstploeg.nl via Facebook en te bereiken via Jan Daalman telefoonnummer 06 12 096 497 of via Femke Kempkes telefoonnummer 06 26 154 104.